• Allt för ditt spabad, bastutunna och bastuflotte
Över 4000 st sålda spabad sedan 2014

Garanti/Support

Svenska Bad vill att du ska känna dig trygg i ditt köp av spabad och står därför själva för alla garantiärenden. Varje bad är fyllt med 20 års erfarenhet och djup kunskap i material, teknik och konstruktion. Genom åren har vi lärt oss vad som krävs för att leverera badupplevelser i den absoluta toppklassen. Pumpar, styrsystem och värmare kommer från marknadens bästa leverantörer. Trots detta kan saker ändå gå fel och då är det viktigt att du som kund snabbt får hjälp. Under Serviceanmälan nedan kan du anmäla ett eventuellt fel, så återkommer våra servicetekniker inom kort.

Vi lämnar följande garantier på våra spabad:

• 10 års garanti på ram och stomme

• 5 års skalgaranti (mot krackeleringar och missfärgningar)

• 3 års komponentgaranti (belysning, nackkuddar, UV-C lampa/ozongenerator, lock och filter är förbrukningsvaror med varierande livslängd och ingår därför inte i komponentgarantin).

Garanti gäller för spabad som används för privat bruk.

Vi rekommenderar att använda spakemikalier från Spa frog, Chemoform, Poolarspa samt Aquafinesse. Observera att garantin inte gäller vid användning av spakemikalier som inte rekommenderas i vårt produktsortiment som exempelvis Zodiac – Nature2 Spa.

För att våra servicetekniker ska kunna utföra ett serviceärende (t.ex. garanti) är det mycket viktigt att alla sidor av badet är tillgängligt. Svenska Bad står inte för någon kostnad förknippad med att få spabadet tillgängligt för servicetekniker (t.ex. vid garantiärende). Observera att om spabadet står på en ö där det inte går att komma dagligen med bil tas det en avgift för resan när teknikern lämnar fastlandet.Vid ett eventuellt utbyte av ditt spabad sker leverans och upphämtning till tomtgräns. Svenska Bad står inte för några eventuella kostnader vid användning av kranbil, elektriker eller uppstart av spabad. Garantier är personliga och kan inte överlåtas om badet säljs vidare. Observera att garantin slutar att gälla om spabadet säljs vidare.

Vid behov av ett Serviceärende så klicka på nedan länk och fyll i uppgifterna 

Serviceanmälan


Garanti Spalock

Vi lämnar köparen 2 års garanti på spalock mot fabrikationsfel eller materialfel.

Garantin täcker: Att fuktspärren förblir intakt (det vill säga att locket inte blir betydligt tyngre), och att vinylen inte spricker eller förlorar färg avsevärt. För att garantin ska gälla skall locket inte stängas omedelbart efter klorering; vänta istället 10–15 minuter. Dessutom bör vinylen rengöras och skyddas mot UV-strålning löpande med ett skyddande medel.

Vi skickar i första hand ut ny komponent till kunden som själv gör utbytet. Garantin omfattar Ej: Kardborrefäste, mekanisk åverkan, skada, olyckshändelse, vanvård, onormal användning, felaktig vattenskötsel eller om kunden inte följt skötselråd.

Garanti Bastu

På våra bastur har vi två års garanti. Köparen, efter att ha lagt märke till tekniska eller funktionella fel ska informera säljaren via e-post  eller telefon och beskriva problemet.

Garantin är inte giltig om underhåll av produkten inte följs. Garantin täcker heller inte följande:

1. Naturliga egenskaper av trä, exempelvis: Träsprickor, Springor i vägg och trämaterialets naturliga förändring i olika temperaturer, Mögel, utslag av kåda.

2. Konsekvenser av extrema väderförhållanden, exempelvis vatten i väggar efter kraftigt regn och skador på tak efter stark vind.
3. När produkten inte använts i enlighet med dess direkta syfte eller när fel har orsakats av att underhållsinstruktionerna inte följts.
4. Om produkten modifierats av kund, dess delar bytts ut eller om produkten på annat sätt reparerats eller förändrats av kund eller tredje part.
5. Trä är ett naturligt material. Materialets fuktinnehåll kan förändras till följd av olika väderförhållanden och temperaturer, vilket kan orsaka förändring av trästrukturen. Detta kan även påverka dörrar och fönster.
6. Trä kan spricka under torkningsprocessen, men detta innebär inte försämrad kvalitet. Garantin är inte giltig i dessa fall och när fuktigheten ökar försvinner sprickorna.
7. Några veckor efter produktionen färdigställts kommer trämaterialet att anpassa sig efter det nya klimatet. UV-strålning kan orsaka förändring av träets färg.

Kaminer:
Enligt kamintillverkarens garantier. Kaminer får under inga omständigheter komma i kontakt med saltvatten. Kaminen får inte modifieras och den måste skötas enligt tillverkarens rekommendationer.