• Allt för ditt spabad, bastutunna och bastuflotte
Över 4000 st sålda spabad sedan 2014

Pool utomhus

Wellnessathome är stolt samarbetspartner till Nordiska Pool & Spa 

i Borås och Halmstad

Kontakta dem på 033-130101 eller 035-221010

[email protected] [email protected]Pool utomhus

Vinylesterpool


Europool har under många år tillverkat och monterat pooler. Tack vare sin fleråriga erfarenhet och en hög kvalité på sina produkter har de blivit ett betydande företag på den Europeiska marknaden.

Varför ska jag välja en vinylesterpool?

Den största fördelen med vinylesterpooler är att de består av endast ett element och deras yta är jämn. I pooler som är gjorda i armerad betong och polypropen finns svetsar och fogar.

För att minska värmeförlusten är våra pooler isolerade med polyuretanskum. Detta lager är nödvändigt eftersom det inte bara håller vattentemperaturen utan skyddar även poolen mot mekanisk skada från utsidan. En vinylesterpool kallas ofta plastpool av kunder. Sanningen är att trädgårdspooler av denna typ har inget att göra med plast. De är gjorda av gelcoat, harts och glasmatta.

Hur fungerar det?

Installationstiden för en vinylesterpool är snabb jämförelsevis med många andra pooltyper. Den måste monteras nedan marknivå och när poolen levereras så ska grävning, dränering och bärlager vara klart. Poolen levereras med kranbil och så snart poolen är på plats går det bra att återfylla poolen med återfyllnadsmaterial och fylla den med vatten successivt.


Thermopool

Thermopoolen är ett bra val för dig som vill ha en stabil och robust pool som kan monteras såväl ovan som nedan mark. Den är självbärande och därmed populär i sluttande tomter. Poolen är enkel att bygga, har en lång livslängd och en fantastisk värmeisolation (k-värde 0,29).

Varför ska jag välja en thermopool?

Isolationsförmågan utklassar andra typer av pooler. I och med att värmen hålls lite längre förlängs din poolsäsong och uppvärmningskostnaden av poolen reduceras. Tillsammans med en värmepump och ett pooltak kan du bada under stora delar av året.

Thermoblocken gör poolbyggandet enkelt. Tack vare en välbeprövad konstruktion sätts blocken snabbt och lätt ihop. Poolstorleken är flexibel och anpassas efter dina önskemål eller trädgårdens förutsättningar.

En av de detaljer som mest påverkar poolens utseende är linern (poolduken). Det finns ett flertal färger att välja mellan. Linern hängs i när betongen har härdat och går att byta ut senare om du vill förnya utseendet på din pool.


Träpool


Träpoolen är en klassisk poolmodell som funnits sedan 70-talet. Träpoolen byggs av 12mm plywood, kraftiga väggreglar 45 x 145mm samt bottenreglar 70 x 70mm. Träkonstruktionen har hela fem bärande reglar vilket gör den väldigt stabil och unik i sin division. Vi använder oss av NTR-A-virke som har en hållbarhet på minst 20 år enligt svensk träförmedling. Poolen binds samman med rejäla Magnelisgalvaniserade stålbeslag och stödkonsoler. Stommen ska vara nedgrävd i mark och motfyllas med dränerande grus. Utförlig och tydlig monteringsanvisning medföljer och konstruktionen kan byggas av en händig person.

Varför ska jag välja en träpool?

I Sverige har träpoolen varit populär i flera decennier. Träpoolen är därför en välbeprövad konstruktion. Flexibiliteten i trästommen är en fördel i svenskt klimat där tjälen kan ställa till det.

Träpoolen byggs av 12mm plyqood, kraftiga väggreglar 45 x 145mm samt bottenreglar 70 x 70 mm. Träkonstruktionen har fem bärande reglar vilket gör den väldigt stabil och unik i sin division. Vi använder oss av NTR-A-virke som har en hållbarhet på minst 20 år enligt svensk träförmedling. Poolen binds samman med rejäla Magnelis-galvaniserade stålbeslag och stödkonsoler. Stommen ska vara nergrävd i marken och motfyllas med dränerande grus. Utförlig och tydlig monteringsanvisning medföljer och konstruktionen kan byggas av en händig person.

Träpoolen ger er stor valfrihet! Ni kan exempelvis välja om ni vill ha stege, hörntrappa eller gaveltrappa att klä med liner. En träpool passar de flesta trädgårdarna eftersom den finns i olika storlekar och kan monteras både över- och under marknivå. Alla träpooler har en linerduk och ni kan välja vilken färg som bäst passar er smak.

Hur fungerar det?

Träpoolen kräver ingen gjuten platta. Paketet levereras med alla delar till stommen inklusive plywoodskivor. Övrigt virke inhandlas av kunden på valfri plats. Väggarna binds ihop nertill på poolbotten med tvärgående reglar.


Trädgårdspool

Trädgårdspoolen finns i 8-kantig 3,63m eller 10-kantig 4,62m med ett djup på hela 1,5m. Du kan bygga in den i altanen eller placera den mitt i din trädgård. Den går att ha både nergrävd eller ovanmark tack vare sin stabila konstruktion.

Varför ska jag välja en trädgårdspool?

Trädgårdspoolen finns i 8-kantig 3,63m eller 10-kantig 4,62m med ett djup på hela 1,5m. Det går att bygga in i altanen eller ha den i mitt i din trädgård. Den går att ha både nergrävd eller ovanmark tack vare sin stabila konstruktion. Det är en enkel poolkonstruktion att montera för hemmafixaren, det enda som krävs är en plan botten.

Träpoolen byggs av 12mm plywood, kraftiga väggreglar 45 x 145mm. Träkonstruktionen har hela fem bärande reglar vilket gör den väldigt stabil och unik. Vi använder oss av NTR-A-virke som har en hållbarhet på minst 20 år enligt svensk träförmedling. Poolen binds samman med rejäla Magnelis-galvaniserade stålbeslag.

Stommen kan vara nergrävd i mark och motfyllas med dränerande grus. Den kan även vara ovanmark om man stöttar den mot sin altan. Utförlig och tydlig monteringsanvisning medföljer och konstruktioner kan byggas av en händig person.

8-kantig: 3,63 x 1,50

10-kantig: 4,62 x 1,50


Stålväggspool

Stålväggspoolen är en utmärkt poolkonstruktion med ett tilltalande pris. Du får mycket pool för pengarna!

Varför ska jag välja en stålväggspool?

Stålväggspoolen har varit enastående populär sedan 1970-talet och finns i tre utföranden: rund, oval och åttaformad. Poolen kan grävas ner eller monteras ovan mark. Formen består av 0,6mm galvad och lackerad plåt för pooler med 120cm djup och 0,8mm plåt för pooler med 150cm djup. Några av modellerna är helt självbärande men oavsett vilken modell ni väljer så är de enkla att montera.


Polyfaser


Polyfasers vinylesterpooler är av exceptionell kvalité. Här är varje pool ett unikt handgjort stycke.

Varför ska jag välja en polyfaserpool?

Polyfaser har över 50 års erfarenhet av att bygga pool vilket borgar för kvalité. Under dessa år har de sålt över 25000 pooler. Tack vare de många decennierna av erfarenhet, högkvalificerad personal och de mest moderna produktionsteknikerna levereras din exklusiva pool precis som du föreställt dig. Du kan välja bland en mängd färger. Däribland keramiska mönster vilket Polyfaser är ensamma om i branschen.