• Allt för ditt spabad, bastutunna och bastuflotte
Över 4000 st sålda spabad sedan 2014

Flockfix Patron 1kg

  • 249 kr
I lager
Betala säkert via Klarna Fri frakt över 1000:- (gäller kem och tillbehör) Leverans inom 1-3 dagar (gäller kem och tillbehör)

Fast specialprodukt för bekämpning av grumligt vatten. Förbättrar sandfiltrets kapacitet. Lägg flockpatronerna i breddavloppet eller i poolpumpens förfilter. En patron håller i cirka två veckor och 50 000L vatten.

Flockningsmedel tillsätts i poolvatten för att hjälpa till att motverka eller ta bort grumlighet som kan uppstå av olika skäl. Grumligt eller “mjölkigt” vatten kan till exempel uppstå vid fel pH-värden, vid överdosering av olika preparat och vid mycket badande. I vanliga fall fångar reningsverket upp partiklar som flyter runt i poolvattnet, men ibland är partiklarna så små att de smiter igenom reningsverket, och då behöver man använda sig av flockmedel. Flockmedlets uppgift är att få dessa små små partiklar att samla ihop sig i klumpar för att lättare fastna i reningsverket och inte komma tillbaka in i poolvattnet. Någon dag efter att man har tillsatt flockmedel och man ser att vattnet börjar klarna, så bör du skölja rent filtermediumet för att en gång för alla få ut partiklarna ut ur poolsystemet.


flockfix

Populära produkter