Tips och Information


Din leverantör av Spabad och Bastutunnor

VARFÖR SKA DU VÄLJA VÅRA SPABAD?


Våra spabad är utvecklade för att klara det skandinaviska klimatets mest extrema växlingar...PÅ RIKTIGT


Vi använder de stryktåligaste materialen, marknadens effektivaste isolering och den senaste tekniken för rening.
ALLTID PÅ LAGER

Vår specialitet är att kunna erbjuda högkvalitativa spabad till ett bra pris samtidigt som vi har en hög leveranskapacitet. Målsättningen är att alltid ha den produkt ni önskar färdig för leverans på vårt lager.


ENERGISNÅLT

Våra spabad är fullisolerade och har extraförstärkta och dubbelisolerade bottenplattor. Eco-boost-pumparna är extremt energisnåla och knappt hörbara. De flesta av baden är dessutom byggda på en lätt och stark aluminiumram. Ett rejält isolerat lock är självklart standard på alla modeller.


BADA TRYGGT

Vid köp av spabad erbjuder vi finansiering i samarbete med Wasa Kredit. Till exempel 36 månaders räntefri avbetalning. Allt för att du ska kunna bada tryggt.


KVALITESPUMPAR

Varje bad är fyllt med 20 års erfarenhet och djup kunskap i material, teknik och konstruktion. Genom åren har vi lärt oss vad som krävs för att leverera badupplevelser i den absoluta toppklassen. Pumpar, styrsystem och värmare kommer från marknadens bästa leverantörer.

TEKNIK OCH KVALITET


Stomme helt i aluminium

Lätt, tåligt och står emot den fukt som kan uppstå på insidan av baden.


Värmare och Cirkulationspump

Vi har det oöverträffade styrsystemet Gecko tillsammans med en 4 kW värmare i 825 material. Geckos cirkulationspumpar med Low Flow är i prinicp ljudlös och med extremt lång livslängd. Vi har alltid separata cirkulationspumpar.


Massagepumpar

En 3 hk massagepump(Vacnouver har 2st) och en mjukmassagepump(Silent Stream). En kombination som gör att spabaden enkelt kan uppgraderas med en InClear brominator till ett saltkar. I princip underhållsfritt med samma salthalt, 0,4 %, som bräckt vatten.


Fullisolering i tre steg

Alla våra spabad är fullskummade då våra tester visar att den mer avancerade tekniken med fullskumming är mest energieffektiv, jämfört med den mer vanligt förekommande 3-skikts isoleringen med luftspalt.


• Fullskumming innebär:


3 sidor är fyllda med skumisolering.

Baden är isolerade ända från baljan till sarg.

Serviceluckan till maskinrummet är 3 skikts isolerad.Patenterad bottenplatta

60 mm isolerad och vattenavstötande; överflödigt vatten rinner av.


Akrylkar

med material från världsledande Lucite eller Aristech.Tredelat thermolock

Unik lösning, enkelt att öppna och effektiv isolering.


Samtliga slangar

är gjorda i PE och är antibakteriella.


Munstyckena

är utbytbara.


Lätt att komma åt

för service och byte av slitagedelar, ger ett bad med förlängd livslängd.


Rening

med Waterway Power Cleaning, ger lika rent vatten som dricksvatten.
INSTALLATION OCH FÖRBEREDELSERAtt installera våra spabad är inga konstigheter. De levereras kompletta och färdiga att installeras.
VID LEVERANS


Spabadet levereras på högkant. Kontrollera att ni fått rätt produkt och inspektera att det inte finns några fraktskador på spabadet. Om spabadet är fraktskadat rapportera detta till chauffören och se till att skadan noteras på fraktsedeln.


Om det skulle finnas repor eller sprickor i bottenplattan på spabadet räknas det inte som skada, eftersom bottenplattans enda uppgift är att hålla isoleringen på plats och inte påverkar funktionen. Nu kan du avlägsna emballaget.


Spabadet ska stå på ett stabilt och jämt underlag, så som grus eller makadambädd. Ovanpå detta placeras exempelvis markisoleringsskivor som spabadet kan stå på.


Alla elektriska installationer ska utföras av behörig elektriker. Elanslutningen är 3-fas 16 ampere (Gäller ej modell Svalbard). Man ska ha en separat jordfelsbrytare till spabadet i det utvändiga proppskåpet på huset. Arbetsbrytare ska installeras synlig och tillgänglig för serviceman. Hål för elkabel, borras lämpligast från insidan i maskinrummet på lämplig plats. El schema för behörig elektriker finns på insida av elektronikboxen


Serviceluckan sitter på samma sida som manöverpanelen (gäller ej modell Sarek).

Serviceluckan sitter med skruv eller kardborre (OBS! Skruvarna avlägsnas och dras åt för hand, ej med skruvdragare).


Fyll på vatten med en trädgårds slang via filterhålen i spabadet. Vattnet ska fyllas upp till nederkant av nackkuddarna. Strömsätt ej spabadet förrän vattennivån är strax under nackkuddarna. När vattnet är påfyllt, öppna serviceluckan och försäkra er om att det inte finns något läckage (pumpanslutningar kan vibrera loss vid transport).


Montera dit filterna, i filterhålen (OBS! ta av plastskyddet från filterna).


Strömsätt nu spabadet, tryck ej på några knappar på manöverpanelen inom 10 minuter, detta pga att spabadet gör en självkontroll. Förinställda grader kommer att nås inom 24 timmar.


Om spabadet ska sänkas ner i ett altangolv eller på något sätt gävas ner, måste en inspektionslucka om minst 80 cm lämnas på samma sida som manöverpanelen. Detta för att en serviceman ska kunna komma åt maskinrummet om det skulle behövas. Även övriga sidor ska en serviceman kunna komma åt vid behov. Om spabaden byggs in i trall eller liknande så är det ägarens ansvar att se till att spabadet är åtkomligt för serviceman.


Vi erbjuder enkel finansiering via Wasa Kredit!

Wellnessathome är en del av Nordiska Sälj & Agent AB.

Copyright © Nordiska Sälj & Agent AB 2016

Alla rättigheter reserverade.